FANDOM


1. Κανόνες Ασφάλειας

1. Σήμανση Διακοπής

 1. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (π.χ. τραυματισμός ή πιθανός τραυματισμός κάποιου, αυξημένη επικινδυνότητα στην συμπεριφορά κάποιου εντός παιχνιδιού) οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να φωνάξει δυνατά "STOP"
 2. Όλοι οι παίκτες οφείλουν να διακόψουν τη διεξαγωγή οποιασδήποτε σχετικής με το παιχνίδι δραστηριότητάς τους, να μείνουν στην θέση τους, και να γονατίσουν ή να καθίσουν στο έδαφος ώστε να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στο προκείμενο συμβάν.
 3. Κατάχρηση του κανόνα αυτού για να καθυστερήσει το παιχνίδι ή για άλλους προσωπικούς λόγους θα τιμωρείται.

2. Περιορισμός επικίνδυνων παικτών

 1. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια οπλισμό, θα του γίνει σύσταση.
 2. Θα του απαγορευθεί να παίζει είτε με συγκεκριμένες κατηγορίες όπλων ή γενικά να συμμετέχει στη μάχη, ανάλογα την περίσταση.
 3. Οποιοσδήποτε δεν συμμορφώνεται με τους περιορισμούς αυτούς, που τοποθετούνται για την ασφάλεια όλων των παικτών (και των ίδιων), θα απομακρύνεται από το παιχνίδι, προσωρινά ή μόνιμα.

3. Safety Marshals

 1. Ορισμένοι εκ των διοργανωτών είναι, σε κάθε Παιχνίδι (event), επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των παικτών κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού.
 2. Εκείνοι αποφασίζουν στην αρχή του παιχνιδιού ποια όπλα και πανοπλίες είναι αρκετά ασφαλή και ικανοποιητικά, και ποια δεν θα χρησιμοποιηθούν ή δεν δίνουν όφελος (π.χ. μη σωστά κατασκευασμένες πανοπλίες).
 3. Επίσης έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν από τις μάχες άτομα που ο εξοπλισμός τους ή/και η συμπεριφορά τους είναι επικίνδυνη για τους συμπαίκτες τους.
 4. Λόγω της σημασίας της ασφάλειας σε κάθε παιχνίδι, ο λόγος τους είναι απόλυτος και δεν αμφισβητείται από κανέναν.
 5. Επειδή όμως δεν είναι αστυνόμοι, είναι ευθύνη όλων των παικτών να τηρούν τις αποφάσεις τους, και αν χρειαστεί να συνδράμουν στην τήρηση τους.

2. Combat και Non-Combat χαρακτήρες.

 1. Οποιοσδήποτε χαρακτήρας στο παιχνίδι αυτομάτως θεωρείται πως είναι Combat character- ο παίκτης συμμετέχει κανονικά στις μάχες, οφείλει να γνωρίζει και να ακολουθεί τους κανόνες, και δέχεται και δίνει κανονικά χτυπήματα.
 2. Ορισμένοι παίκτες, εφόσον το επιθυμούν ή κριθεί απαραίτητο, μπορεί να μεταβούν στην κατηγορία των non-combat χαρακτήρων.
 3. Αν ένας παίκτης παίζει έναν Non-Combat χαρακτήρα, τότε κανείς παίκτης δεν έχει το δικαίωμα να του επιτεθεί κανονικά με οποιοδήποτε όπλο, ούτε όμως και ο ίδιος να επιτεθεί με κανένα τρόπο.
 4. Ωστόσο, δεν είναι άτρωτοι- αν οποιοσδήποτε Combat Character ακουμπήσει με όπλο ή πετύχει με επιθετικό ξόρκι, αφής ή πακέτου, έναν Non-Combat Character, ο Non Combat Character αμέσως πέφτει αναίσθητος αλλά Stabilized.
 5. Οι Non-Combat Characters οφείλουν να έχουν το εξής εμφανές διακριτικό:

3.Κανόνες Ένδυσης

 1. Κάθε χαρακτήρας πρέπει να έχει μια στολή- η γενικά εμφάνιση- αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα του.
 2. Συμμετέχοντες που έχουν φτιάξει χαρακτήρα αλλά δεν έχουν φροντίσει για την εμφάνιση, δε θα μπορούν να τον υποδυθούν. Θα μπορούν όμως να συμμετέχουν ως NPC, κατόπιν συνεννοήσεως με τους διοργανωτές και διαθεσιμότητας ρόλων και εξοπλισμού.
 3. Τα έτοιμα ρούχα που χρησιμοποιούνται ή φοριούνται κάτω από στολές και πανοπλίες πρέπει να είναι ουδετέρου χρώματος (μαύρο, γκρι ή καφέ) ή ταιριαστά με το ντύσιμο, χωρίς εμφανή διακριτικά και μάρκες. Φούτερ, φόρμες και τζίν γενικά αποκλείονται.
 4. Τα παπούτσια πρέπει να είναι αρβύλες, μπότες ή γαλότσες, πάλι σε ουδέτερο χρώμα. Αθλητικά οποιουδήποτε χρώματος επιτρέπονται μόνο καλυμμένα και τα all star και λοιπά παπούτσια απαγορεύονται όχι μόνο λόγω εμφάνισης αλλά και επικινδυνότητας - το έδαφος που παίζουμε είναι επίφοβο και οι τραυματισμοί στα πόδια δεν είναι αστείο πράμα!
 5. Κάπες και μανδύες που αγγίζουν το έδαφος δεν επιτρέπονται στη μάχη λόγω επικινδυνότητας. Όποιος χαρακτήρας βέβαια είναι non-combat, μπορεί να αγνοήσει αυτό τον κανόνα.
 6. Το ίδιο ισχύει και για τα piercing σε αυτιά, πρόσωπο ή χέρια. Μπορεί να προκληθεί τραυματισμός άλλα όπως και με τα δύο προηγούμενα, κατόπιν συζητήσεως με τον Safety Marshal μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις - φυσικά αν ο χαρακτήρας είναι non combat, οι κανόνες ασφαλείας είναι πιο ελαστικοί.
 7. Κάτω από μεταλλικές πανοπλίες πρέπει ΠΑΝΤΑ να φοριέται κάποιο προστατευτικό (ενδεικτικά gambeson). Διαφορετικά, ακόμα και αν δεν προκληθεί σοβαρός τραυματισμός, τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα και επίπονα.
 8. Πανοπλίες (από μέταλλο, δέρμα, ή και οτιδήποτε άλλο) πέρα από το να υπακούν στους κανόνες του combat, οφείλουν να μην έχουν μεγάλες μεταλλικές προεξοχές, να είναι λείες και από υλικό που να μη σπάει ή λυγίζει εύκολα σχηματίζοντας γωνίες (πχ το αλουμίνιο δεν είναι καλό υλικό λόγω ακριβώς αυτών των χαρακτηριστικών). Γενικά οι μεταλλικές προεξοχές στη στολή του χαρακτήρα αποθαρρύνονται
 9. Το LARP, τουλάχιστον αυτό που περιέχει combat  και εξορμήσεις στην ύπαιθρο, δεν είναι ''cosplay''. Tα υλικά και η κατασκευή μιας στολής πρέπει α αποσκοπούν όχι μόνο στην εμφάνιση άλλα και στην άνεση και στην αντοχή.
 10. Οι διοργανωτές έχουν τον τελευταίο λόγο για το αν μια στολή ή πανοπλία είναι αποδεκτή στο παιχνίδι. Κάθε παίκτης οφείλει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της διοργάνωσης, και σε περίπτωση που αρνείται να συμμορφωθεί θα του αφαιρείται το δικαίωμα συμμετοχής, προσωρινά ή μόνιμα.

4.Non-combat ingame actions

1. Ξεκούραση (Rest)

 1. Κάθε παίκτης μπορεί να αποφασίσει να ξεκουραστεί, για να θεραπεύσει πληγές, να επισκευάσει την πανοπλία του, και γενικά να επανέρθει από καταστάσεις.
 2. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να κάτσει σε ένα σημείο για τουλάχιστον 30'.
 3. Μπορεί να κάτσει, μπορεί να μείνει όρθιος, μπορεί να μιλάει, ακόμα και να κάνει RP πως περιποιείται τις πληγές του ή φτιάχνει τον εξοπλισμό του. Μπορεί ακόμα και να περιφέρεται γύρω από το σημείο αυτό (αν π.χ. είναι στο camp του).
 4. Αν πολεμήσει, κάνει κάποιο ξόρκι, ή φύγει μακριά από το σημείο αυτό, τότε αμέσως διακόπτεται η Ξεκούραση.
 5. Για να πάρει τα οφέλη της ξεκούρασης, πρέπει τα 30' να μην διακοπούν.
 6. Αν ένας παίκτης Ξεκουραστεί χωρίς διακοπή, τότε θεραπεύονται όλες οι πληγές του, επιστρέφει στην κατάσταση Υγιής, και επισκευάζεται πλήρως ο εξοπλισμός του (πανοπλίες, ασπίδες).
 7. Αν ένας παίκτης είναι Αναίσθητος, η διάρκεια της αναισθησίας δεν μετράει ξεχωριστά (π.χ. μπορεί να ξεκινήσει να Ξεκουράζεται ακόμη κι αν είναι Αναίσθητος).

2. Καταστροφή Αντικειμένων

 1. Αν επιθυμείτε να “καταστρέψετε” τον οπλισμό ή το μαγικό γριμμόριο ενός άλλου παίκτη, μπορείτε να το κάνετε ΜΟΝΟ μεταφορικά (Δεν χαλάτε το παραμικρό από τα αντικείμενα).
 2. Πρέπει να έχετε πάνω σας κόκκινη κορδέλα και να δέσετε με αυτήν όπλο, ασπίδα, πανοπλία, ή το μαγικό γριμμόριο ενός παίκτη.
 3. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει το αντικείμενο να είναι αφύλακτο, ή όποιος το κρατάει ή το έχει πάνω του να είναι αναίσθητο ή νεκρός.
 4. Το αντικείμενο θεωρείται άχρηστο για μια ώρα από την στιγμή που ανακαλύφθηκε η κορδέλα από τον παίκτη.

3. Λεηλασία (Looting)

 1. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να ψάξει το σώμα κάποιου νεκρού η αναίσθητου χαρακτήρα για θησαυρό.
 2. Ο παίκτης ρωτάει το “θύμα” Out Of Game χαμηλόφωνα αν θέλει να τον ψάξετε κανονικά, ή απλά να σας δώσει ό,τι αντικείμενα μπορείτε να του πάρετε.
 3. Αν χρειαστεί να ψάξετε κανονικά τότε έχετε δικαίωμα να ψάξετε για να πάρετε ο,τιδήποτε, αλλιώς οφείλει να σας δώσει ό,τι αντικείμενα μπορείτε να πάρετε χωρίς να μπορεί να αποκρύψει τίποτα.
 4. Συνήθως μπορείτε να πάρετε τα χρήματα τους, αντικείμενα in-game που έχουν να κάνουν με το event, ελάσσονα μαγικά αντικείμενα και αλχημιστικά αντικείμενα (ΟΧΙ όπλα και εξοπλισμό, εκτός αν έχετε τη ρητή συναίνεση του ιδιοκτήτη).