FANDOM


Ο Ισικιοπερπατητής (Shadowalker), Elànos Venilluin για όσους έχει αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα, είναι ο μπάσταρδος γιος του ξιπασμένου άρχοντα ξωτικού Demerion Venilluin και της γλυκιάς Dorothia, της υπηρέτριας, ακόμα και αν δεν έχει γνωρίσει κανέναν τους από κοντά ακόμα.

Πριν την γέννησή του

Ο Demerion και η γυναίκα του Elmyra ζουν στο βασίλειο των ξωτικών, στην πόλη Kyrthomir, σε μια εξωτική βίλα, μαζί με το υπηρετικό τους προσωπικό, όπως κάθε άλλος άρχοντας των ξωτικών. Παρόλο που ο Demerion είναι νυμφευμένος, το βλέμμα του είχε τραβήξει μια από τις υπηρέτριές του,η οποία ανήκε στη φυλή των ανθρώπων. Έτσι, προσπάθησε να την αποπλανήσει, χωρίς να το γνωρίζει η σύζυγός του. Η Dorothia δίστασε στην αρχή, αλλά αφού πίστεψε τις υποσχέσεις του Demerion ότι θα διώξει τη γυναίκα του και θα την κάνει αρχόντισσα, ενέδωσε στο επίμονο ξωτικό. Κανείς τους δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε, δεν περίμεναν ότι η Dorothia θα έμενε έγκυος. Αυτό το αναπάντεχο γεγονός ανάγκασε τον Demerion να διώξει την Dorothia από το αρχοντικό του, γιατί δεν μπορούσε να αποκαλύψει σε κανέναν την αλήθεια και ειδικότερα στη γυναίκα του. Η Dorothia έφυγε κατευθυνόμενη νοτιοδυτικά, αλλά τον Demerion τον έζωναν ακόμα τα φίδια. Δεν μπορούσε να ζήσει με τον φόβο ότι κάποια μέρα το μυστικό του θα ερχόταν στο φως. Μάζεψε τους πιο έμπιστους στρατιώτες του και τους έστειλε να ακολουθήσουν τα ίχνη της Dorothia με σκοπό να σκοτώσουν αυτή και το παιδί που κουβαλούσε στα σπλάχνα της. Μόνο έτσι θα εξαφανιζόταν κάθε πιθανή απόδειξη για αυτά που έγιναν. Η Dorothia έφτασε στο Άλσος της Νύκτας, ένα βαθύ, αρχέγονο, ξωτικίσιο δάσος, και τότε ήταν που άκουσε τους ψιθύρους της Lady Night να της λέει: «Οι στρατιώτες του άρχοντά σου, σας κυνηγούν. Αν θέλεις να σώσεις αυτό που έχεις στα σπλάχνα σου, μπορώ να σε βοηθήσω. Έλα στο ξέφωτό μου, στο κέντρο του δάσους, και εγώ θα σας κρύψω, αλλά θα σου ζητήσω να κάνεις κάτι για μένα στο μέλλον που θα χρειαστεί κάθε ίχνος δύναμης στο σώμα σου.» Αφού δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, η Dorothia πήγε στο φεγγαροφώτιστο ξέφωτο, όπου και αποκοιμήθηκε. Οι ακτίνες φωτός από το φεγγάρι και οι σκιές από τα δέντρα την τύλιξαν, εξαφανίζοντας τη μορφή της από τα μάτια κάθε πλάσματος. Για τους εναπομείναντες μήνες μέχρι την γέννηση του Elànos, τα ζώα του δάσους παρείχαν τα απαραίτητα στην Dorothia και το παιδί της και οι σκιές την απέκρυπταν από κάθε είδους εχθρό. Οι στρατιώτες απέτυχαν στην αποστολή τους και όσες φόρες γύρισαν στο δάσος το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στο ίδιο ξέφωτο, η Dorothia έφερε στον κόσμο τον γιο της, ένα υγιέστατο ξωτικόαιμο αγοράκι. Εξαντλημένη από την γέννα, τα μάτια της Dorothia έκλεισαν και ονειρεύτηκε. Στο όνειρο, η Lady Night της αποκάλυψε αυτό που θα της ζητούσε. Έπρεπε να παραδώσει το παιδί της στο ναό της Lady Night, στην Νήσο της Νύκτας, στις περιοχές όπου βασίλευε  ο βασιλιάς Ciryon III.  Η Dorothia ζύγισε τις επιλογές της και, παρά τους δισταγμούς της, ήξερε ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί της σαν φυγά. Προσευχήθηκε για την βοήθεια της Lady Night στο μακρύ της ταξίδι και ξεκίνησε.Με αρκετή τύχη, έφτασε στον ναό, παρέδωσε το παιδί της στους ιερείς και έγραψε ένα γράμμα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν, με παραλήπτη τον Elànos Venilluin.

Η νεαρή του ηλικία

Ο μικρός Elànos Venilluin πέρασε την ζωή του στο ναό της Lady Night, εκπαιδευόμενος από τους σιωπηλούς ιερείς και ιέρειες του ναού. Τα μαθήματα των ιερέων ήταν πάντα σκληρά, αλλά αποτελεσματικά, ειδικά όταν ο  Elànos εναντιωνόταν σε αυτά. Για παράδειγμα, όταν του ζητήθηκε να κυνηγήσει και εκείνος αρνήθηκε να σκοτώσει ένα αθώο ζώο, τον άφησαν μόνο του στο άλσος, με ένα μαχαίρι σαν όπλο, για ολόκληρους μήνες, ώστε να τον διδάξουν ότι μερικές φορές είναι αναγκαίο να αφαιρέσεις κάποια ζωή, ακόμα και αν δεν το θέλεις. Οι ιερείς έχουν μια καθημερινή ρουτίνα, που ακολουθούσε και ο Elànos όσο ήταν στο νησί, την οποία εκτελούν λεπτομερώς χωρίς ελλείψεις. Την αυγή, ο καθένας κατευθύνεται προς το μέρος του νησιού για το οποίο είναι υπεύθυνος, ώστε να ελέγξει αν έχει μεταποιηθεί σχετικά με την προηγούμενη μέρα και να το διορθώσει. Γι’ αυτό και το νησί φαίνεται υπερβολικά περιποιημένο, οι ιερείς είναι τελειομανείς, όσον αφορά το χώρο λατρείας της θεάς. Ύστερα μαζεύουν  τροφή για την μέρα που ακολουθεί, από καρπούς μέχρι κυνήγι ζώων. Μετά ακολουθεί η εκπαίδευση, το αγαπημένο κομμάτι της μέρας του Elànos, η οποία περιελάβανε φυσική και νοητική προπόνηση, καθώς και δοκιμασίες για τον Elànos βάσει αυτών που είχε μάθει. Όταν βράδιαζε, οι ιερείς και οι ιέρειες μαζεύονταν με απόλυτη ησυχία κάτω από το φως του φεγγαριού για να αποδώσουν τον σεβασμό τους στην Lady Night. Η ρουτίνα αυτή έσπασε για τον Elànos, όταν έφτασαν τα 21α γενέθλια του. Μέχρι τότε δεν ήξερε τίποτα για τους γονείς του, ούτε είχε αναρωτηθεί ποτέ, αφού θεωρούσε ότι οικογένεια του ήταν οι ιερείς, εφόσον τον μεγάλωναν και τον βοηθούσαν να εξερευνήσει τον κόσμο. Όταν πήρε το γράμμα της μητέρας του από τον αρχιερέα, όλα όσα θεωρούσε δεδομένα άλλαξαν και έχασε την γη κάτω από τα πόδια του. Ένα δάκρυ κύλησε για την μοίρα της μητέρας του και άλλο ένα από την φλόγα της εκδίκησης που ξύπνησε μέσα του, όταν διάβασε για τον πατέρα του. Η Lady Night, όμως, είχε άλλα σχέδια, τα οποία του αποκάλυψε μέσα από ένα όνειρο. Του είπε ότι τον χρειάζεται, ότι ήταν καιρός να φύγει από το νησί της και να εκπληρώσει την αποστολή του, ότι πρέπει να γίνει το όπλο της μέσα στις σκιές, πρέπει να γίνει ο Ισκιοπερπατητής της. Τέλος, του έδειξε ένα πρόσωπο, αυτό του πρίγκιπα Hyperion, και του είπε: «Βοήθησε τον να πάρει την εκδίκηση του και θα πάρεις κι εσύ την δική σου.». Με τον στόχο του ξεκάθαρο πλέον, ο Elànos άφησε πίσω το όνομα του για να γίνει το όπλο της Lady Night και ξεκίνησε την πορεία του για να βρει τον Hyperion.

Τώρα

Μετά από αρκετό καιρό, κρυμμένος μαζί με τον Hyperion και γνωστός μόνο με τον τίτλο του Ισκιοπερπατητή, δέχεται μια ακόμα επίσκεψη από την Lady Night, λέγοντας του: «Η ώρα ήρθε, για τον Hyperion να περπατήσει στο φως, και για σένα να περπατήσεις στην σκιά του.».